Perfekt mamma-melis
Fröknäcke/majsknäcke är en hit. Absolut ett blivande mamma-mellanmål under föräldralediga dagar.
Hett tips!
0,5 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
0,75 dl solrosfrön
0,25 dl pumpakärnor
2 dl majsmjöl
2 dl kokat vatten
0,5 dl olivolja
flingsalt
Allt utom salt blandas och kavlas ut på en plåt med bakplåtspapper. Tips är att även lägga bakplåtspapper på degen när du kavlar. Det blir enklare att kavla och degen fastnar ej. Strö över flingsalt och skär lite i degen så den blir enkel att bryta isär sedan.
Grädda 60-70min på 150°C. Mums!

Gott att äta som det är, med smör&ost
eller kanske lite fetaostkräm.
Kommentarer
Sigrid säger:
Kom att tänka på din blogg idag igen, vad glad jag blev när jag hittade den igen:) Jag brukar också göra fröknäcke, så himla smidigt och gott! Men senast hittade jga ett recept man inte behövde kavla ut utan det var som en smet man bara kunde bre ut med en slickepott. Mycket mycket smidigare!
Svar:
Helena -
Trackback